Dr. Boonen

Ridderstraat 3, 3540 Herk-de-stad 013 55 15 68 drboonen@gmail.com
Maak snel en makkelijk online je afspraak Maak een afspraak

Welkom bij Dr. Boonen

Zaken zoals begeleiding en keuring van sporters werden door mij al in 2012 stopgezet, zodat ik mij meer kon concentreren op spier- en gewrichtsklachten. Letsels van het bewegingsstelsel interesseren mij reeds meer dan een halve eeuw.  Het begon als ervaringsdeskundige:  spierscheuren en andere letsels waren mijn deel toen ik  voetbalde,  aan judo, krachttraining en atletiek deed. Wat ouder (maar niet wijzer) geworden werd ik wielertoerist en liep zo enkele botbreuken op. Wanneer iemand zelf sukkelt, dan is zijn motivatie om naar oplossingen te zoeken, beduidend groter dan waneer het alleen maar hypothetische problemen betreft. Zo heb ik eerst als  sportarts vooral bij traumatische en letsels door overbelasting naar snelle oplossingen gezocht; later werd mijn aandacht getrokken op het chronisch lijden, dat alle lagen van de bevolking kan treffen. Bij vele mensen zet spier- en gewrichtspijn vaak een domper op hun levensvreugde. Wanneer echter  reuma, kanker of andere ernstige problematiek  aan de basis van uw  probleem ligt, dan kan mijn therapie geen oplossing aanreiken en raad ik U aan de klassieke wegen te volgen. Maar wanneer - zoals meestal - de oorzaak functioneel is, dan heb ik de voorbije decennia verschillende technieken op punt gesteld met als voornaamste doel de sturing van het lichaam te optimaliseren en op die manier de negatieve spiraal van pijn en houdingsverval te doorbreken met als doel blijvende schade te voorkomen.

Dit bijsturen kan men orthocybernica (U kan het vorig woord  aanklikken voor meer informatie) noemen.

                                                       Movere essentia vitae                    

Bij "het effect van bewegen" (aanklikken voor meer informatie)  kan U wat informatie vinden over de invloed van beweging op onze  gezondheid. Over andere factoren die de gezondheid  beïnvloeden zoals "eet meer groenten, eet niet te veel vet, laat regelmatig uw suiker, cholesterol opvolgen..."zal U niets terugvinden. Over al deze zaken is iedere verstandige mens het eens! Volg in deze aangelegenheden de raad van uw huisarts (aanklikken): zij of hij is een competente raadgever en de meest aangewezen persoon in deze materie. Huisartsen vervullen deze essentiele taken reeds jaren met groot succes!

Mijn passie is beweging in alle vormen: dagelijkse motoriek, sport en spel en vooral - wat kan je anders van een dokter verwachten? - het bestrijden van pijn (aanklikken) door foute bewegingspatronen te elimineren .

Voor afspraken kan U hier op de website reserveren ofwel 24/7 bellen op het nummer 013 55 15 68. De praktijk van dr. Boonen is niet geconventioneerd omdat er voor manuele geneeskunde geen RIZIV tussenkomst is. Het remgeld bedraagt 50 € voor de gewone verzekerden en 35 € voor wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming.

Het bespreken van technische resultaten gebeurt alleen op raadpleging.

Team